דילוג לתוכן

המנצח נכנס לכלא

12 ביוני 2007

בימים אלו הגיעה לשיאה פרשת המין של המנצח הבריטי רוברט קינג (46), שעמד לדין על ניצול מיני של נערים בין השנים 1982 ו-1995. קינג נחשב לאחד מהמנצחים הבריטיים המובילים בתחום המוסיקה המוקדמת, והתפרסם בזכות המוסיקה שהקליט לשורה של סרטים כמו "ממלכת השמיים" של רידלי סקוט, "שרק 2" ו"צופן דה-וינצ'י".

בשבוע שעבר ניתן גזר הדין במשפט. קינג הורשע ב- 14 מקרים של ניצול מיני, שנעשו בנערים שהיו אז בין הגילאים 12 עד 16. הקורבנות היו תלמידים שלו, או מוסיקאים צעירים שעבדו תחת הנחייתו. התובעים טענו שקינג ביצע בהם מעשים מגונים, בדרך כלל במסווה של היאבקות היתולית או משחק. הקורבנות שמרו את האירועים בסוד עד לפני שנה, ורק אז החליטו להתלונן בפומבי.

קינג הכחיש את האישומים, אך המושבעים חשבו אחרת. הוא נשפט למאסר של שלוש שנים ותשעה חודשים, וההערכות בבריטניה הן כי הוא ישוחרר עוד כשנתיים. עם זאת, הוא יאלץ להרשם כעבריין מין לכל ימי חייו. השופטת לא מנעה מקינג לעבוד עם ילדים בעתיד, עקב השינוי הרדיקלי שעבר בחייו הפרטיים מאז מועד העבירות (הוא התחתן והפך לאב).

קינג וההרכב שלו, "קינג'ס קונסורט", הקליטו עד היום 95 דיסקים שמכרו למעלה ממיליון עותקים. חברת ההפצה של ההקלטות מסרה כי הן ימשיכו להופיע בשוק. לדברי החברה, ההקלטות מייצגות מאמץ משותף של מאות מוזיקאים, ואין כל צידוק לעצור את מכירתן כיוון שקינג כבר אינו מקבל מהן תמלוגים.

הרכב ה"קינג'ס קונסורט" ימשיך לעבוד כמתוכנן, לפחות בתקופה הקרובה. את הניצוח יקח על עצמו מת'יו הולס, מנצח המשנה, שמכיר את ההרכב היטב. עם זאת, הסוכן של קינג הסיר בדיסקרטיות את הדף של הלקוח הבעייתי מאתר האינטרנט שלו.

לפני מתן גזר הדין שיגר קינג לחברי ה"קינג'ס קונסורט" מייל מרגש, אשר העתק ממנו הגיע לידי. קינג הודף במכתב את ההאשמות נגדו, אך מכיר בעובדה שהוא צפוי להיאסר. הוא מודה במכתב לכל תומכיו וחבריו, ומעביר את ניהול ההרכב למחליפו, מת'יו הולס. קינג מודה לכל החברים שהציעו עזרה כספית (הוא כותב כי הוצאות המשפט עלו על 200,000 ליש"ט) ומבקש גם מאלו שאינם בעלי ממון לסייע למשפחתו לצלוח את התקופה הקשה באמצעות ביקורים. קינג מסכם את מכתבו במילים "ליבי שותת דם על כל מי שמעורב בסיוט הזה". קשה לדעת מי צודק, אבל מה שבטוח הוא שזה באמת סיפור עצוב.

2 תגובות
  1. נאור permalink

    לא בטוח. בית המשפט הרשיע, והייתי רוצה להאמין שעשה זאת על בסיס מוצק.

    מה שכן, אם אדם נאלץ להוציא 200,000 פאונד (כמעט חצי מיליון דולר!) על הגנה במשפט פלילי, אז אי אפשר לדבר על מערכת שעושה צדק. מה עושים מי שאין להם כסף, או חברים עם כסף? ואם בית המשפט היה מזכה אותו, הרי לא היה מקבל את כספו בחזרה.

    בארץ הסתיימה לאחרונה פרשה דומה בעסקת טיעון: כתב אישום שכלל סעיפים חמורים מאוד ונגע למספר מתלוננות (מבוגרות, שהיו תלמידות לאמנות-לחימה של הנאשם) הסתכם בהודאה בסעיף של הטרדה כלפי מתלוננת אחת בלבד. על הנאשם נגזרו עבודות שירות בלבד בשל קלות העבירה.

    אלא מה? מאז התלונה ועד עסקת הטיעון עברו בערך 5 שנים, במהלכן איבד את עבודתו, כל חבריו הפנו לו עורף, שמו הטוב נהרס, וכדי לממן את ההגנה עליו מכר כל מה שיכול היה ומישכן את עצמו לדעת. כל זה לפני שהוכחה האשמה הקלה ביותר. אז איך אפשר לדבר על צדק?

    וגם קינג – אשם או לא אשם, הקריירה שלו כנראה גמורה, גם כשייצא מהכלא (לאחר ש"שילם את חובו").

  2. Lovved reading this thanks

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: