דילוג לתוכן

ראיון עם מנכ"ל ערוץ "מצו" לרגל השקת MEZZO LIVE HD

29 במאי 2011

כריסטוף וינקל בת"א. צילום: נועה בן שלום

ערוץ "מצו" (Mezzo) הפך בשנים האחרונות לערוץ ברירת המחדל של אוהבי מוזיקה רבים בארץ. הערוץ הצרפתי מתמקד בשידורי מוזיקה קלאסית, ג'אז ומחול ברמה גבוהה. הוא מאפשר ליהנות מקונצרטים ומופעים מצוינים מהכורסא בסלון, בלי לסבול משלל ההפרעות המעצבנות המאפיינות את אולם הקונצרטים הישראלי הממוצע.

בסוף השבוע החולף התארח בארץ כריסטוף וינקל, המשמש מנכ"ל הערוץ בשנתיים האחרונות. לביקורו בישראל כעת יש שתי סיבות עיקריות. הראשונה- ללוות את תחרות רובינשטיין, ששלב הגמר שלה שודר בערוץ בשידור חי. השנייה – לקדם את שיווקו בארץ את ערוץ חדש מבית Mezzo, הנקרא Mezzo Live HD.

וינקל, בן 38, אומר כי לערוץ "מצו" יש כיום 17 מיליון מנויים הפרוסים על פני ארבעים ארצות. במזה"ת, למעט ישראל, נמצאת ברשימה רק לבנון. בארץ יש לערוץ 1.3 מיליון מנויים- מספר שנראה דמיוני, אבל מוסבר בקלות בעובדה שהערוץ נמצא בחבילת הבסיס של שתי ספקיות התוכן (הוט ויס).

לדברי וינקל, ישראל היא מדינת מפתח עבור הערוץ בגלל מעמדם החשוב של תרבות ומוזיקה בארץ. "הקשר בין המנויים בישראל לבין הערוץ חזק באופן מיוחד", הוא אומר. "כשאנחנו משדרים תכניות מישראל או מופעים עם אמנים ישראלים יש קפיצה בהתעניינות ממנה".

בהתאמה, הערוץ מתכוון לפתח בעתיד את הקשר עם אירועי מוזיקה מהארץ. תחרות רובינשטיין היא דוגמא בולטת, ובעתיד ישודרו גם קונצרטים של הפילהרמונית, של הפסטיבל הבינלאומי למוזיקה קאמרית בירושלים ועוד. בתחום הג'אז ישודרו הופעות של אחינועם ניני, אבישי כהן ושלישיית ירון הרמן.

בין החידושים האחרונים בערוץ נמנית הרצועה החמודה Mezzo Voce, בה מספרים מוזיקאים מובילים על העדפותיהם המוזיקליות. "מקובל לומר לאמן לעשות מוזיקה ולא לדבר", אומר וינקל. "הרצועה הזו מאפשרת גם לשמוע מה יש לו לומר".

החידוש המסעיר ביותר בדבריו של וינקל הוא השקת ערוץ ה- HD החדש של מצו. ערוץ חדש זה משדר ברמת איכות הנקראת Native Full HD – כלומר, שידורים המוקלטים מראש באיכות הקלטה אופטימלית. כרגע מתנהל מו"מ על הבאת הערוץ לארץ, וההערכה היא כי יגיע לישראל לקראת סוף השנה. טרם נסגר באיזו חברה ישודר ובאיזה מחיר.

הערוץ הושק בצרפת באפריל, ומהווה ערוץ נפרד לגמרי מ"מצו" המקורי. הוא משדר 24 שעות ביממה, ומתמקד בשידורים מהבמות החשובות ביותר בעולם. "הרעיון הוא לתת הרגשה של להיות על הבמה", אומר וינקל. "בערוץ הזה משודרים רק קונצרטים חדשים, עם המבצעים הטובים ביותר, שמוקלטים באיכות פרימיום. אנחנו רוצים למשוך את הצופים שחשובה להם חווית הצפייה ב- HD".

בניגוד לחדשות המשמחות על הערוץ החדש, בנושא המטריד ביותר את צופי "מצו" בישראל- תרגומי אופרות- לוינקל דווקא אין בשורה. לדבריו, בטווח הנראה לעין ימשיך המצב של תרגום אופרות לצרפתית בלבד. "ההשקעה בטכנולוגיה שתאפשר תרגום לשפות שונות היא ענקית", הוא אומר. "בשלב זה אין לנו את המשאבים לכך".

פורסם ב"גלובס", 29.5.2011


From → Uncategorized

5 תגובות
  1. ברוך permalink

    אכן מצו – הdefault של תחנות הטלוויזיה בסלון ביתי.
    וכמו שציינת – מה שמטריד אותי הוא אי תרגום האופרות וגם הראיונות לאנגלית. וקצב לימוד הצרפתית שלי על מנת להתמודד עם הבעייה שואף ל0.
    בעיה נוספת היא שלעיתים המסך "נתקע". ואז הנגנים/זמרים/רקדנים קופאים על מקומם לn שניות וההמשך יוצר קפיצה ברצף.
    בעייה שלישית היא חוסר לוח זמנים לשידורי מצו. פעם היה הנושא מסודר באתר mezzo.tv בקובץ אקסל, להדפיס ולשמור. היום הדמיון בין מה שכתוב בעיתונות או בלוז של הטלויזיה למציאות הוא המלצה בלבד.

    אבל מעבר לכך – השידורים נפלאים. האופרות, הקונצרטים, מופעי הג'אז – ללקק את האצבעות. אלטרנטיבה ראויה לרדידות הערוצים המסחריים בארץ. וגם הפרסומות במזו הם על אש קטנה, ולא חותחים את השידור על מנת להראות פרסומת אלא רק בין השידורים. וגם הרצועה Mezzo Voce, נחמד לראות ולשמוע את העדפותיהם של אמנים צעירים. פשוט להתאהב בהם.

    במידה ויש לך קשר למנכ"ל מצו – אנא מסור לו את תודתי ובטוחני שאת תודת חובבי אמנות רבים בישראל.

  2. ברוך permalink

    חותחים = חותכים.
    זה מה שקורה שממהרים.

  3. yara113 permalink

    מזל שיש את מצו.
    תרבות של עולם הולך ונעלם.
    פרט לאח הגדול בקושי יש מה לראות.
    תודה

  4. אני כנר צעיר כבן 13 ו"התמכרתי" למוסיקה ומצו נותן אפשרות לפתח את יכולת השמיעה של הנגנים ואפילו מעבר תודה רבה!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: