דילוג לתוכן

לראשונה: תזמורת נצרת תופיע במסגרת "חג המוס(ז)יקה הישראלית"

29 באוגוסט 2012

ניזאר רדואן. צילום יח"צ

נכון שאומרים "מוזיקה" ולא "מוסיקה"? אז כך גם צריך לכתוב. אבל אנשי "חג המוסיקה הישראלית" כותבים את שמם עם ס', אולי בשם התקינות הממלכתית בסגנון קול ישראל. הרחבה בעניין תגיע מיד. בינתיים נספר רק שאירועי "חג המוסיקה הישראלית" כוללים מגוון קונצרטים, שייפתחו למחרת ראש השנה ויתפרסו על פני חמישה ימים. ה"חג" מתקיים השנה בפעם ה- 15, ובנוסף לנצרת יתקיימו קונצרטים גם בת"א, ירושלים, חיפה ובאר-שבע. הכול מוצע לקהל בחינם.

זוהי הפעם הראשונה שאירועי ה"חג" מגיעים לנצרת ולמגזר הערבי, וזו סנונית משמחת מאוד. הקונצרט שיתקיים בעיר יציג את 'התזמורת למוזיקה ערבית' הפועלת בנצרת, שתופיע באולם הבית שלה. התזמורת נחשבת למובילה בתחומה, ומתמקדת במוזיקה ערבית קלאסית. היא תופיע בניצוחו של מנהלה המוזיקלי, ניזאר רדואן. תכנית הקונצרט תכלול יצירות ערביות קלאסיות, מוזיקה ערבית מודרנית ושירים פרי עטם של מלחינים כמו ניזאר רדואן, וסים עודה, סוכינה דראוושה, פרנסואה אלח'ל ויוסף אסעד מטר.

הקונצרט הזה מסקרן מכמה סיבות. ראשית, מדובר בתזמורת מצוינת של מוזיקה ערבית, וכל הזדמנות לשמוע אותה היא מבורכת. שנית, הפעם מדובר גם במסגרת יוצאת דופן. "חג המוזיקה הישראלית" סבל עד כה מתדמית מיושנת וממוסדת, שבחלקה- לא נעים להודות- נובעת מחוסר התקשורתיות של המוזיקה של חלק מהמלחינים הישראליים בני זמננו ומהעובדה שהם זקוקים לתמיכה ממשלתית כדי להשמיע את יצירותיהם. כבר שמו של האירוע – "חג המוסיקה הישראלית" – מעורר תחושה ארכאית. הוא לא נקרא חלילה "פסטיבל" אלא "חג", וכפי שציינתי בהתחלה- לא "מוזיקה" אלא "מוסיקה". כאילו מישהו רוצה בכוח להיות ממלכתי ומנותק.

האם הרחבת תחום ה"חג" למגזר הערבי תצביע על הפיכת הפסטיבל הזה למרכזי יותר, רב-תרבותי יותר, רלוונטי יותר ומגוון יותר? נקווה מאוד שכן. בכל מקרה, השנה הוא נותן הזדמנות לשמוע את תזמורת נצרת בחינם, ולאוהבי מוזיקה ערבית קלאסית כדאי מאוד לקפוץ על ההזדמנות.

הקונצרט יתקיים במוצ"ש ה-22 בספטמבר בשעה 21:00 באולם של מתנ"ס ברקוביץ בנצרת עלית.

הכניסה ללא תשלום, אך יש להזמין מקומות מראש בטלפון  03-6961593.

פורסם בשינויים קלים ב"גלובס" 29.8.2012

From → Uncategorized

One Comment
  1. מירה זכאי permalink

    שלום לך עומר
    אשמח מאד אם תרחיב את הדיון בעניין מוזיקה / מוסיקה עם העדפה ברורה בעיני למוזיקה בת המוזות…. גם לאקדמיה ללשון יש המלצה לטובת מוזיקה, אך לא שלילה של האופציה השניה. אני מקפידה במאמרי על הצורה הזו, אך לעתים יש עריכה אוטומטית שמעדיפה את המוסיקה.
    הגעתי במקרה למצבור המאמרים שלך והביקורות של השנה האחרונה ואני מוצאת שהן ממוקדות, מאוזנות ומנוסחות היטב. כל הכבוד.
    מירה זכאי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: