דילוג לתוכן

פילהרמונית FEST – תחילתו של עידן חדש?

3 ביולי 2022

התזמורת הפילהרמונית פירסמה היום פרויקט חדש ומפתיע, שכותרתו "פילהרמונית FEST". מדובר בפסטיבל קיץ בן ארבעה ימים, שיתקיים בין ה-31 ביולי ל-3 באוגוסט. לאורך הפסטיבל יבוצעו עשרה מופעים, שיתקיימו במקביל בשלושת האולמות של היכל התרבות בת"א. האלמנט החדשני של הפסטיבל הוא ברפרטואר: רוב התכניות שוברות לחלוטין את הציפיות מאירוע כזה, ומציעות תכנים שפונים במובהק לקהל צעיר או לקהל שאינו מתחבר בהכרח למוזיקה קלאסית.

בערב הראשון של הפסטיבל יוקרן הסרט "הארי פוטר ואבן החכמים", שישולב בקונצרט חי. ביום השני תתקיים הקרנת בכורה של הסרט "אניו", אודות המלחין האיטלקי הנודע אניו מוריקונה (שהתפרסם בעיקר בזכות "מערבוני הספגטי" הידועים של קלינט איסטווד).  באותו ערב יתקיים באולם צוקר קברט סאטירי בשם "שיעור בתרבות לאדם הפשוט", עם יונתן קרת ושמונה מחברי הפילהרמונית. המופע הזה מעורר ציפיות גבוהות: יונתן קרת הוא מלחין מעולה וכותב מושחז, שהלחין בשנים האחרונות מופעי קברט מהנים מאוד. לקרת יש חיבה מיוחדת להעמדת מראה לא מחמיאה בפניהם של שוחרים-לכאורה של "תרבות גבוהה", ומעניין מאוד לראות את המופע החדש. בתכנית נוספת באותו ערב ינגן הפסנתרן תומר בר עיבודי ג'אז לקטעים מוכרים של באך.

ביום השלישי של הפסטיבל יתקיים רסיטל מיוחד של הפסנתרן יפים ברונפמן, שינגן תכנית מיצירות ברטוק, בטהובן ושופן. זוהי למעשה התכנית היחידה שאפשר להגדיר כ"קלאסית מסורתית" בפסטיבל הזה. במקביל יתקיים באולם צוקר מופע בשם "קונצ'רטו לקשת והקשה" עם מאיה בלזיצמן, שיכלול את שיריה של בלזיצמן וקאברים נוספים בהשתתפות אחד עשר מנגני הפילהרמונית. במועדון סלע יערך "פרוייקט באך לשניים", מופע רב־כלי ממרימבה ועד לאקורדיון עם אסף רוט וגרשון וייסרפירר.

ביום הרביעי יתקיים מופע מחווה לפרנק סינטרה עם אלון אולארצ'יק, מאור כהן ואלי גורנשטיין, שישירו את שיריו הגדולים של סינטרה בליווי "ביג באנד" עשיר. באולם צוקר יתקיים המופע "זאת לא מוזיקה" עם רבקה מיכאלי, דרור קרן ודורי פרנס, שמוקדש לביקורות קטלניות שנכתבו על יצירות שהפכו עם השנים לאהובות. במועדון סלע יתקיים קונצרט קאמרי עם שלושה מנגני התזמורת (הכנר הדר כהן, הויולן יוני גרטנר והצ'לן גל ניסקה), בתוכנית שמבוססת על עיבוד לכלי מיתר ל"וריאציות גולדברג" מאת באך.

כאמור, חלק ניכר מהשמות בפסטיבל קורצים דווקא לקהל "לא-קלאסי", ומעניין לראות איך השידוך הזה יעבוד. בכל מקרה נראה שמדובר בפיילוט מעניין – לא רק עבור הקהל, אלא גם לנגני הפילהרמונית הצעירים שיקבלו אפשרות לנגן במופעים ברוח פחות מכופתרת ורשמית. אני מעריך שחובבי מוזיקה קלאסית "כבדים" (ואני ביניהם) ימצאו פחות עניין ברוב התכנים של הפסטיבל החדש, אבל אין ספק שהיוזמה מבורכת – ואם תקרב קהלים חדשים לתזמורת אז כולם יצאו נשכרים.

From → Uncategorized

2 תגובות
  1. ניצה שטרן permalink

    אנחנו מנויים של סדרת גאלה בפילהרמונית שנים רבות. בשנתיים שלוש האחרונות הולך וגדל מספרם של אנשים צעירים שבאים לקונצרטים. משמח מאוד שיש קהל חדש כזה ובהחלט ייתכן שהחגיגה הקיצית הזאת מתאימה לו.

  2. גבי permalink

    לצערי חבל שלא מגיע לחיפה. גם הרכבת לחיפה מפסיקה לפעול מוקדם מאז תחילת הקורונה. מאחר והפילהרמונית מסובסדת על יד כול תושבי ישראל מן הראוי לשנות. להביא יותר מופעים לפחות לחיפה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: