קורסים בהנחייתי בשנת הלימודים 2024-2023
שלום לכולם, אני שמח לעדכן כי פורסמו הקורסים לקהל הרחב שאעביר בשנת הלימודים הבאה (2024-2023):
- אוניברסיטת ת"א – ביה"ס למוזיקה // "שופן- נסיך הפסנתר" (קורס חדש)
קורס זה יוקדש כולו לפרדריק שופן, אחד המלחינים האהובים של התקופה הרומנטית. כל אחד מהמפגשים יוקדש לצורה מוזיקלית אחרת- ואלסים, מזורקות, נוקטורנים, אטיודים ועוד. במהלך המפגשים ננתח את הצורות והמבנים המאפיינים את היצירות השונות, ונשווה ביצועים ופרשנויות של פסנתרנים מעולים.
בית הספר למוזיקה באוניברסיטת ת"א, ימי חמישי אחת לשבועיים בשעה 10:30, החל ב-19 באוקטובר 2023. פרטים מלאים כאן.
=================================
- האוניברסיטה הפתוחה- אסכולות // "בטהובן- המלחין ששינה את עולם המוזיקה" (קורס חדש)
בסדרה זו ניפגש עם גאונותו של לודוויג ואן בטהובן דרך היכרות מעמיקה עם כמה מיצירותיו הגדולות. במהלך ההרצאות נתוודע לצורות המרכזיות בהן הלחין בטהובן, נגבש "ארגז כלים" לניתוח שפתו המוזיקלית, ונעמוד על השינוי בסגנון ההלחנה שלו לאורך התקופות השונות בחייו.
קורס זה יתקיים בשני אולמות שונים:
🌺 סינמטק תל-אביב, ימי רביעי מדי שבוע בשעה 11:30, החל ב-8 בנובמבר 2023.
🌺 קמפוס האוניברסיטה הפתוחה רעננה, ימי ראשון אחת לשבועיים בשעה 11:00, החל בתאריך 5.11.23.
=================================
- זמן אשכול – סינמה סיטי // "שיאי המוזיקה הקלאסית" (סידרה חדשה)
מפגש חוויתי עם מבחר מהיצירות הגדולות של המוזיקה הקלאסית, במטרה להעמיק את ההיכרות איתן ואת ההבנה של המבנים והצורות המוזיקליות שלהן. הקורס מלווה בצפייה מודרכת בדוגמאות מביצועים של גדולי הסולנים, התזמורות והמנצחים. אין צורך בידע מוזיקלי מוקדם.
קורס זה יועבר בשני אולמות שונים:
🌺 סינמה סיטי גלילות, ימי שני בשעה 11:00, החל ב-13 בנובמבר 2023. פרטים מלאים כאן.
🌺 סינמה סיטי ראשל"צ, ימי שלישי בשעה 11:00, החל ב-14 בנובמבר 2023. פרטים מלאים כאן.
=================================
- מרכז הבמה גני תקווה // מוצרט- הקוסם מזלצבורג (סידרה חדשה- ערב)
קורס ערב בן שבעה מפגשים, שיוקדש כולו למוזיקה של וולפגנג אמדאוס מוצרט. בין הנושאים בהם נעסוק: הקונצ'רטי לפסנתר ותזמורת, הסימפוניות הגדולות, האופרות ועוד.
גני תקווה- מרכז הבמה, ימי חמישי אחת לחודש בשעה 18:00, החל ב- 16 בנובמבר 2023. פרטים מלאים כאן.
אני משתתפת מספר שנים בקורס של האוניברסיטה הפתוחה עם עומר שומרוני.ממליצה
מאוד להשתתף.חוויה מקסימה.בברכה דליה
אשמח לדעת על קורס שכזה/דומה
באוניברסיטת חיפה.
תודה
הי רחלי, כרגע לא מתוכנן קורס בחיפה לצערי…. מגבלות זמן ופקקים